10.5 C
Tirana
Thursday, October 21, 2021
Ballina Fast Food Kryepeshkopi i Pentagonit thotë se trupat s’mund të detyrohen të bëjnë vaksinën...

Kryepeshkopi i Pentagonit thotë se trupat s’mund të detyrohen të bëjnë vaksinën kundër ndërgjegjes së tyre

- Advertisement -

Zyrtari më i lartë katolik në ushtrinë amerikane ka deklaruar se ushtarët kanë të drejtë të heqin dorë nga vaksinat e detyrueshme Covid-19 në bazë të ‘ndërgjegjes’, pasi disa degë u akuzuan se po përpiqeshin të dekurajonin përjashtime të tilla.

Në një deklaratë të lëshuar të martën, Timothy Broglio, Kryepeshkop për Kryepeshkopatën Katolike Romake për Shërbimet Ushtarake në SHBA, argumentoi se ndërsa Vatikani ka përcaktuar se asnjë nga vaksinat Covid-19 në përdorim nuk janë në thelb të gabuara për shkak të një lidhje tangjenciale me qelizat e fetuseve të abortuara, ushtarët kanë ende të drejtë të refuzojnë vaksinën nëse besojnë se kjo do të ‘shkelte ndërgjegjen e tyre për çfarëdo arsyeje’.

“Pavarësisht lejueshmërisë morale të këtyre vaksinave, Kisha e vlerëson mësimin e saj mbi shenjtërinë e ndërgjegjes.” – shkroi Broglio.

 “Prandaj, askush nuk duhet të detyrohet të bëjë një vaksinë Covid-19 nëse do të shkelte shenjtërinë e ndërgjegjes së tij ose të saj.” – shtoi ai.

Deklarata e kryepeshkopit pason një urdhër të Sekretarit të Mbrojtjes Lloyd Austin në gusht që kërkon që të gjithë anëtarët e ushtrisë të marrin vaksinën Covid-19, jo shumë kohë pasi Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave dha miratimin e plotë për vaksinën e zhvilluar nga Pfizer dhe BioNTech.

The post Kryepeshkopi i Pentagonit thotë se trupat s’mund të detyrohen të bëjnë vaksinën kundër ndërgjegjes së tyre appeared first on Hashtag.al.

- Advertisement -

Most Popular